Midii marinate

Printeaza

O reteta de foarte simpla de midii marinate cu vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, patrunjel si rosii bine coapte si tocate.

Ingrediente:Midii marinate

  • un kilogram şi jumătate de midii proaspete,
  • un sfert de cană de vin alb,
  • două linguri de ulei de măsline
  • doua linguri de suc de lamaie
  • 3 catei usturoi zdrobiti
  • o jumatate de cana de patrunjel tocat
  • doua rosii bine coapte, tocate

 

Mod de preparare:

Se spala si se curata midiile si se pun intr-o tigaie larga. Se acopera bine, se da focul tare si se lasa asa, la aburi pana cand incep sa se desfaca, aproximativ 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se scot midiile din cochilii, pastrandu-se cate o cochilie pentru fiecare.

Se face o vinegreta din restul ingredientelor si se pune intr-un bol. Se adauga midiile calde si se lasa la marinat la temperatura camerei, timp de o ora.

Cand se serveste, se pune o midie si marinata intr-o jumatate de cochilie. Se aranjeaza toate pe un platou si se servesc.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • midii marinate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.