Midii in supa verde de curry cu ghimbir si lapte de cocos

Printeaza

Midii in supa verde de curry cu ghimbir si lapte de cocos din: midii, lămâiţă, ghimbir, lapte de cocos, sos de peşte, ardei iute, usturoi, curry verde, coriandru proaspăt, zeama de lămâie.

Ingrediente:Midii in supa verde de curry cu ghimbir si lapte de cocos

  • midii
  • 1 fir de lămâiţă
  • 1/2 lingură ghimbir proaspăt, tocat foarte mărunt
  • 4 linguri lapte de cocos
  • 3-4 picături sos de peşte
  • 1 ardei iute, tăiat nu prea mărunt
  • 1 căţel de usturoi tocat
  • 1 linguriţă curry verde
  • 1 lingură coriandru proaspăt, tocat fin
  • zeama de o jumătate de lămâie mai verde

Mod de preparare:

Firul de lămâiţă se presează cu lama cuţitului pe un blat de lemn şi i se înlătură partea veştedă. Se pun pe blatul de lemn, laolaltă, usturoiul, ardeiul, lămâiţă şi ghimbirul şi se toacă mărunt. Mai întâi separat, apoi împreună.

Se pun într-un vas pe foc iute,laptele de cocos, sosul de peşte, curry şi amestecul obţinut anterior, călindu-se uşor. Midiile, după ce li s-a scos firul negru se pun la fiert într-o oală cu capac transparent (să se vadă când se desfac).

Se scot pe măsură ce se desfac (cele care nu se deschid sunt moarte şi se aruncă). Se pun midiile pe o farfurie, renunţându-se la valva superioară şi se toarnă dea­supra sosul obţinut anterior. Se toarnă zeama de lămâie şi se presară cu coriandru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.