Mic dejun grecesc cu oua, branza si bacon

Printeaza

Mic dejun grecesc cu oua, branza si bacon din: oua, unt, sare, felii subţiri de bacon, măsline verzi, brânză de oaie sau de capră, roşii sau ardei graşi.

Mic_dejun_grecesc_cu_oua_branza_si_bacon

Ingrediente:

  • 4 ouă proaspete
  • 1/2 linguriţă unt
  • sare
  • 150 g felii subţiri de bacon
  • măsline verzi
  • 50 g brânză de oaie sau de capră
  • 2 roşii sau ardei graşi

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu sarea, într-o tavă tapetată cu hâr­tie de copt şi unsă cu puţin unt, aşezi cu linguriţa „nouraşi de bezea”, în mij­locul cărora pui cu atenţie gălbenuşurile.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru 10 minute, până devin aurii.

Impleteşti şunca aşa cum se împletesc coşurile şi o coci în cuptor sau în tigaie. Ca să nu se desfacă, poţi să prinzi capetele cu scobitori. Serveşti cu pâine neagră şi cu măsli­ne, brânză şi roşii.

Mic dejun grecesc cu oua, branza si bacon

Mic_dejun_grecesc_cu_oua_branza_si_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.