Mic dejun cu omleta si somon
PrinteazaMic dejun cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat, lamaie verde, sare si piper.
- 2 felii de pâine de secară densă (pumpernickel)
- 2 ouă
- 1 linguriţă de unt
- 3 fire de mărar, tocat
- 2 felii de somon afumat
- ½ lămâie verde
- sare, piper, după gust
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle, mărarul, sarea şi piperul. Se încinge o tigaie nonaderentă, se topeşte untul, apoi se adaugă ouăle. Cu o lingură de lemn, se amestecă până când se coagulează (e bine ca partea superioară să fie un pic vâscoasă, pentru că ouăle continuă să se „gătească” şi după ce scoţi omleta din tigaie; dacă o prăjeşti prea mult, omleta devine uscată). Se pune omleta pe o farfurie, apoi se taie în două.
Pe fiecare felie de pâine se pune mai întâi jumătate de omletă, apoi se adaugă felia de somon şi se stoarce deasupra lămâie.
Mic dejun cu omleta si somon
Pofta buna!
Merita incercat acest mic dejun 😛