Merluciu la cuptor
PrinteazaMerluciu la cuptor din: merluciu, faina, ulei de masline, sos pesto, masline, ardei, felii de lamaie.
- 800 g merluciu proaspăt sau congelat
- puţină făină, amestecată cu sare şi piper, după gust
- 45 ml ulei de măsline
- 80 g sos pesto
- 6 măsline negre, fără sâmburi, tăiate
- 1 ardei galben sau verde, curăţat de seminţe şi tocat
- felii de lămâie, pentru a servi
Mod de preparare:
Dă peştele prin făină şi aşază-l într-un vas termorezistent uns. Unge fiecare bucată de peşte cu ulei de măsline, apoi amestecă uleiul rămas cu restul ingredientelor.
Cu o lingură, pune acest amestec deasupra bucăţilor de peşte. Coace în cuptorul preîncălzit la 220°C, timp de 20 de minute sau până când peştele s-a pătruns.
Serveşte cu felii de lămâie şi cartofi copţi sau prăjiţi.
Merluciu la cuptor
Pofta buna!