Merluciu la cuptor

Printeaza

Merluciu la cuptor din: merluciu, faina, ulei de masline, sos pesto, masline, ardei, felii de lamaie.

Ingrediente: Merluciu_la_cuptor

  • 800 g merluciu proaspăt sau congelat
  • puţină făină, amestecată cu sare şi piper, după gust
  • 45 ml ulei de măsline
  • 80 g sos pesto
  • 6 măsline negre, fără sâmburi, tăiate
  • 1 ardei galben sau verde, curăţat de seminţe şi tocat
  • felii de lămâie, pentru a servi

Mod de preparare:

Dă peştele prin făină şi aşază-l într-un vas termorezistent uns. Unge fiecare bucată de peşte cu ulei de măsline, apoi amestecă uleiul rămas cu restul ingredientelor.

Cu o lingură, pune acest amestec deasupra bucăţilor de peşte. Coace în cuptorul preîncălzit la 220°C, timp de 20 de minute sau până când peştele s-a pătruns.

Serveşte cu felii de lămâie şi cartofi copţi sau prăjiţi.

Merluciu la cuptor

Merluciu_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.