Merluciu cu legume

Printeaza

Merluciu cu legume

Merluciu cu legume

Ingrediente:

  • un kg trunchi de merluciu
  • două cepe
  • doi morcovi
  • doi dovlecei
  • 5 măsline
  • 200 ml vin alb sec
  • 2O0 ml apă
  • 50 g unt
  • un beţişor de scorţişoară
  • ulei de măsline
  • o lămîie
  • vin,
  • ardei iute
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • roşii
  • ardei capia

Preparare:

Cepele se curăţţă de foi, se spală şi se taie în jumătăţi. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în buicăţi mai mici. Trunchiurile de merluciu se curăţă, se spală şi se aşază într-o tavă împreunai cu dovleceii tăiaţi felii.

Se presară bucăţţile de morcov şi măslinele, se aşază jumătăţile de ceapă şi se adaugă beţişorul de scorţişoară.

Se condimentează, se toarnă vinul şi apa, se presară ardeiul iute tăiat rondele, pătrunjelul tocat, untul tăiat cubuleţe şi două linguri de ulei de măsline.

Se introduce tava în cuptor şi se lasă circa 20-30 de minute, avînd grijă să nu scadă sosul prea mult, căci se arde peştele.

Dacă peştele şi legumele încă nu s-au făcut, se mai adaugă apă, puţin vin şi se continuă fierberea încă zece minute.

Pe lîngă legumele din tavă se mai pot adăuga roşii sau ardei capia.

Merluciu cu legume

Merluciu cu legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place merluciu, e un peste gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.