Merluciu cu fenicul

Printeaza

Merluciu cu fenicul

Merluciu cu fenicul

Ingrediente:

  • un kilogram trunchi de merluciu
  • o bucată de fenicul
  • 100 g orez
  • un ardei gras roşu
  • un ardei gras verde
  • 300 g fasole verde
  • 100 g porumb
  • 300 ml vin alb
  • sos de soia
  • un baton de scorţişoară
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pătrunjel
  • hrean

Preparare:

Peştele se curăţă, se spală, se aşază într-o tavă cu o cană de apă şi vinul alb. Se adaugă batonul de scorţişoară, două linguri de ulei, sarea şi piperul.

Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace 20-30 de minute la foc potrivit. Feniculul se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un cas­tron împreună cu ardeii graşi tăiaţi cubuleţe.

Fasolea verde se fierbe, se taie bucăţele şi se pune într-un cas­tron. Se încing două linguri de ulei, se pun feniculul şi ardeii, se călesc cinci minute şi se adaugă orezul spălat. Se toarnă două căni de apă, se condimentează şi se lasă la fiert.

Când orezul este aproape gata, se adaugă fasolea verde, porumbul şi o lingură de sos de soia.

Se mai fierbe două minute, se opreşte focul şi se serveşte alături de trunchiurile de merluciu. Se serveşte cu o pastă din hrean ras, pătrunjel tocat şi ulei.

Merluciu cu fenicul

Merluciu cu fenicul.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.