Merluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline

Printeaza

Merluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline din: merluciu, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, patrunjel verde, masline verzi, ulei, vin alb, piper, sare, rosii cherry.

Ingrediente:Merluciu_cu_ceapa_verde_rosii_cherry_si_masline

  • 1,3 kg merluciu sau stavrid
  • 13 fire de ceapa verde
  • 8 fire de usturoi verde
  • 2 legaturi marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 160 g masline verzi
  • 120 ml ulei
  • 1/2 pahar vin alb
  • piper
  • sare
  • 7-8 rosii cherry

 

Mod de preparare:

Speli peştele şi îl tai în 12 bucăţi subţiri, pe care le prăjeşti în ulei încins. Dacă ai cumpărat bucăţi de peşte mai mic, nu e nevoie să-l mai tai. Pui peşte împreună cu uleiul în care l-ai prăjit într-o cratiţă şi le fierbi timp de 5 minute, împreună cu verdeaţa care a fost înăbuşită separat.

Adaugi vinul, sare, piper, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, măslinele fără sâmburi şi roşiile cherry decojite. Când s-a răcit amestecul, aşezi totul cu grijă pe un platou. Serveşti peştele rece.

Merluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline

Merluciu_cu_ceapa_verde_rosii_cherry_si_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.