Meringue cu trufe
PrinteazaO reteta delicioasa de meringue cu trufe din: albusuri, zahar tos, sare, frisca, ciocolata si coniac.
- 4 albusuri
- 225 g zahar tos
- sare
pentru crema:
- 400 ml frisca lichida
- 300 g ciocolata
- 2 linguri cu coniac
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până când s-a topit complet şi spuma s-a întărit. Din compoziţia astfel obţinută, pune gră¬măjoare într-o tavă tapetată cu hârtie.
Apasă uşor cu degetul în mijloc şi coace-le la cuptor, la foc moderat, cel puţin o oră. Intr-un castron, pune ciocolată şi toarnă deasupra frişca fierbinte. Bate cu telul până când ciocolata se topeşte, iar compoziţia devine omogenă.
Adaugă coniacul. După ce se răceşte, pune deasupra bezelelor, cât doreşti de mult.
Meringue cu trufe
Pofta buna!