Meringue cu trufe

Printeaza

O reteta delicioasa de meringue cu trufe din: albusuri, zahar tos, sare, frisca, ciocolata si coniac.

Ingrediente:Meringue cu trufe

  • 4 albusuri
  • 225 g zahar tos
  • sare

pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata
  • 2 linguri cu coniac

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până când s-a topit complet şi spuma s-a întărit. Din compoziţia astfel obţinută, pune gră¬măjoare într-o tavă tapetată cu hârtie.

Apasă uşor cu degetul în mijloc şi coace-le la cuptor, la foc moderat, cel puţin o oră. Intr-un castron, pune ciocolată şi toarnă deasupra frişca fierbinte. Bate cu telul până când ciocolata se topeşte, iar compoziţia devine omogenă.

Adaugă coniacul. După ce se răceşte, pune deasupra bezelelor, cât doreşti de mult.

Meringue cu trufe

Meringue cu trufe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.