Mere umplute cu sos dulce-acrisor

Printeaza

Mere umplute cu sos dulce-acrisor din: mere, piept de pui, porumb, telina, stafide, lamaie, untdelemn, iaurt, smantana, mustar, zahar, curry, sare, piper.

Ingrediente:Mere umplute cu sos dulce-acrisor

  • 4 mere mari, verzi (acrisoare)
  • 2 piepti de pui dezosati
  • 1 cutie mica de boabe de porumb
  • 1 tulpina de telina
  • 50 g stafide
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de untdelemn

 

Ingrediente sos: 2 iaurturi (nu pasteurizate), 1 lingura de smantana groasa, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita de praf de curry, sare, piper.

 

Mod de preparare:

Spalati carnea, uscati-o, taiati-o in bucatele si prajiti-o in untdelemn pana se rumeneste.

Scoateti-o pe hartie absorbanta. Stoarceti lamaia. Clatiti si stergeti merele. Taiati-le un capacel si  scobiti-le cu varful unui cutit, fara a le perfora.

Stropiti miezul scos cu suc de lamaie. Clatiti ramurica de telina, uscati-o si taiati-o in fasii subtiri. Scurgeti boabele de porumb.

Intr-o salatiera, amestecati iaurturile, smantana, mustarul, zaharul si praful de curry (sa fie dulce, nu iute – scrie pe ambalaj).

Sarati, piperati, adaugati telina, carnea, porumbul, miezul de mar si stafidele. Amestecati si umpleti merele cu compozitia obtinuta. Bagati-le la frigider pana cand le serviti.

 

Pofta buna!

< sos cu umplute Mere>

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.