Mere piure

Printeaza

Mere piure din: mere, zahar, vin, apa, coaja de lamaie.

Ingrediente:Mere piure

  • 2 mere de soi bun, bine coapte
  • 100 g zahăr tos
  • 150 ml vin
  • 100 ml apă
  • coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele de coajă şi se taie felii rotunde.

Se aşează într-un castron, peste ele se toarnă zahărul, vinul şi apa. Se fierb amestecând mereu cu o lingură de metal. După fierbere, merele se trec prin sită şi se pun din nou să fiarbă până scad bine.

După ce se răcesc, se toarnă în compotieră şi se amestecă cu puţină coajă rasă de lămâie. Se serveşte simplu sau cu frişcă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.