Mere in sirop cu lamaie

Printeaza

Mere in sirop cu lamaie din: mere mici, zeamă de lămâie, zahăr.

Ingrediente:Mere in sirop cu lamaie

  • 2 kg mere mici
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 2,5 kg zahăr

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se decojesc şi se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri, cât mai uniform. Se pun la fiert timp de câteva minute în apă. După ce siropul s-a răcit se pun merele în el şi se lasă minimum 4 ore să se însiropeze bine.

Se pune vasul cu merele în sirop la fiert, la flacără mică ceva mai mult de un sfert de oră şi se adaugă lămâie. A doua zi se scot merele din sirop şi acesta se fierbe singur.

Când dă în clocot se-adaugă merele şi se mai lasă încă un sfert de oră, tot la foc moale. A treia zi se repetă operaţia identic. A patra zi sunt tocmai bune spre a fi servite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.