Mere glazurate şi şuncă friptă

Printeaza

O reteteta delicioasa de mere glazurate cu: sunca, piper negru, paprika, zahar brun, telina, mustar, cayenne, sos de mere, zeama de portocale, ghimbir, mustar uscat, cuisoare, scortisoara.

 

Ingrediente:Retete_4

  • 5 kg de şuncă gata preparată
  • 2 lin­guri piper negru măcinat
  • două linguri paprika
  • două linguri zahăr brun
  • o lin­gură sare de ţelină
  • o linguriţă muştar uscat
  • 1/2 linguriţă cayenne

Ingrediente glazu­ra:

  • 2-3 linguri sos de mere
  • 3 linguri zeamă de portocale
  • o lingură de ghimbir
  • 1/4 linguriţă muştar uscat
  • un praf de cuişoare
  • un praf de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Şuncă: Pune 1/3 din aşchiile de lemn în apă să se înmoaie timp de o jumătate de oră. Preîncalzeste grillul la temperatură mare pe o singură latură. Pregăteşte un pacheţel pentru afumare. Scurge excesul de apă de la jumătate dintre aşchii şi pune-le pe o bucată mare de folie de aluminiu.

Adaugă jumătate din aşchiile uscate şi amestecă-le. Inveleşte-le bine. Folosind o furculiţă fă găuri în ambele părţi ale pachetu­lui, astfel încât fumul să poată ieşi. Mai multe găuri, mai mult fum. Repetă procesul şi mai fă un pacheţel. Pune pacheţelele direct deasupra căldurii şi aşteaptă să iasă fum. O dată ce iese fum, redu tem­peratura. Lasă grătarul să ajungă la 200-220 °F (100-110 °C).

Găteşte şunca folosind căldura indirectă. Pune şunca pe acea parte a grătaru­lui pe care nu este căldura directă. Lasă la afumat timp de 3 ore. La jumătatea timpului, schimbă pacheţelul vechi cu fum cu unul nou. Inveleşte şunca cu folie de aluminiu timp de 10 minute înainte de tăiere.

Aromatizarea: Combină toate ingredi­entele pentru aromatizare într-un bol şi freacă viguros cu ele şunca. Pune şunca într-o pungă de plastic sigilată, închide-o şi las-o aşa peste noapte. După expirarea timpului, scoate-o din frigider şi las-o la temperatura camerei timp de 45 de minute.

Glazura: Pune toate ingredientele într-o tigaie cu fund dublu, pentru sos. Pune tigaia la temperatură medie. Amestecă până când totul s-a topit. Lasă să fiarbă, apoi las-o la înăbuşit timp de 10 minute.

Las-o 30 de minute înainte de a o servi, încălzeşte-l înainte de a o turna peste şuncă. Cu o oră înainte de servire, începe procesul de glazurare. Foloseşte o pensulă pentru această operaţie. Repetă procesul 30 de minute mai târziu.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.