Mere in foitaj

Printeaza

O reteta delicioasa de mere in foitaj din: foitaj, mere, stafide, zahar, brandy, lamaie, ou, scortisoara, dulceata de piersici si zahar pudra.

Ingrediente:Mere in foitaj

  • 250 g foitaj
  • 250 g mere Golden
  • 50 g stafide
  • 60 g zahăr
  • 1 păhărel brandy
  • 1/2 lămâie
  • 1 ou
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 4 linguri dulceaţă de piersici sau de caise

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pune stafidele într-o cană cu apă călduţă şi lasă-le să se înmoaie câteva minute. Curăţă merele de coajă şi de cotoare, taie-le cuburi şi pune-le într-o cratiţă; adaugă zahărul, coaja de lămâie, stafidele înmu¬iate şi stoarse şi brandy. Pune-le, pe foc mare, şi fierbe-le circa 10 minute.

Ia cratiţa de pe foc, adaugă dulceaţa, scorţişoara, amestecă şi lasă compoziţia să se răcească. Intinde aluatul decongelat în prealabil. Taie din aluat pătrate cu latura de circa 10-12 cm. Pune în centrul fiecăruia câte o linguriţă din compoziţia de mere, unge colţurile cu ou, împătureşte-le în formă de plic şi lipeşte-le marginile.

Incălzeşte cuptorul Ia 180° C. Unge plicurile cu ou bătut, aşază-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi coace-le 20 de minute, până când devin aurii. Scoate-le din cuptor şi, când sunt călduţe, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le.

Mere in foitaj

Mere in foitaj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.