Mere cu orez si sodou

Printeaza

O reteta simpla de mere cu orez si orez, zahar, unt, scortisoara, pesmet, galbenusuri si lapte.

Ingrediente:

  • 750 g mere
  • o ceaşcă orez
  • 6 linguri zahăr
  • două linguri unt
  • scorţişoară
  • puţin pesmet

Şodou:

  • două gălbe­nuşuri
  • 4 linguri zahăr
  • o ceaşcă lapte
  • zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Merele, curăţate de coajă, se taie felii subţiri. Cojile se fierb în apă clocotită şi se strecoară. în această zeamă se adaugă o parte din zahăr şi zahărul vanilat, apoi se pune orezul să fiarbă; când este gata se lasă să se răcească.

Feliile de mere se înăbuşă în unt cu zahărul ră­mas, apoi se amestecă împreună cu scorţişoara. Şodoul: se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă laptele şi se pun pe foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă.

Intr-o formă unsă şi tapetată cu pesmet alb se pune un strat de orez fiert, apoi un strat de mere scăzute, din nou orez, apoi mere. Se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor, 30 de minute.

După ce s-a copt, se răstoarnă pe un platou şi se acoperă cu şodoul rece.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.