Mere cu nuci si sos de vanilie

Printeaza

Mere cu nuci si sos de vanilie din: mere, musli, lapte, nuci, migdale, stafide, rom, scortisoara, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie si zahar.

Ingrediente:Mere_cu_nuci_si_sos_de_vanilie

  • 4 mere mai mari
  • 4 linguri cu musli
  • 200 ml lapte
  • 100 g nuci
  • 100 g migdale
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom
  • 2 lingurite scortisoara

pentru sosul de vanilie:

  • 2 paharele lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 pahar zahar

 

Mod de preparare:

Merele se curăţă de codiţe şi de cotoare şi se scobesc. Se pune musli la înmuiat în laptele călduţ, după care se amestecă cu nucile şi cu migdalele pisate. Se adaugă stafidele, care au stat la înmuiat în rom 30 de minute, scorţişoara şi se amestecă bine.

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Se pune faina şi se amestecă. Compoziţia se diluează cu laptele fierbinte, amestecând continuu. Se aşază pe foc până se dă în clocot. Când sosul s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se adaugă esenţa de vanilie.

Se umplu merele cu compoziţie, se aşază într-un vas uns cu unt şi se dau la cuptor pentru 30 de minute. Se servesc cu sosul de vanilie turnat peste ele.

Mere cu nuci si sos de vanilie

Mere_cu_nuci_si_sos_de_vanilie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Un desert delicios!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.