Mere cu cremă de branză

Printeaza

Mere cu cremă de branză

Mere cu cremă de branză

Ingrediente:

  • 800 g mere
  • 500 g brânză de vaci
  • 200 g brânză cu mucegai
  • 100 g miezuri de nucă
  • 100 g zahăr tos
  • zahăr vanilinat
  • 50 g dulceaţă de cireşe
  • 100 g unt
  • o lămâie
  • o lingură de pudră de scorţişoară
  • două cuişoare
  • zahăr pudră

Preparare:

Brânza de vaci se amestecă bine cu brânza cu mucegai sfărâmată, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilat şi pudra de scorţişoară.

Se adaugă miezurile de nucă tăiate în bucăţele, coaja rasă de lămâie, se amestecă şi se lasă la rece. Untul se împarte în două şi o jumătate din cantitate se taie în cubuleţe egale ca număr cu merele.

Merele se spală, se şterg cu un şervet şi li se scot seminţele. Se pune în mijlocul fiecărui măr câte un cubuleţ de unt, se adaugă dulceaţă amestecată cu cele două cuişoare pisate şi se aşază într-o tavă unsă cu unt.

Se adaugă un pahar de apă şi se introduce tava în cuptor. Se lasă timp de 10 minute la foc iute, apoi se scoate tava şi se umplu merele cu crema de brânză.

Se pune deasupra fiecărui măr câte un cubuleţ din untu rămas, se introduce tava în cupt şi se mai coc 15 minute, la foc mediu.

Se servesc fierbinţi, presărate cu zahăr pudră amestecat cu pudră de scorţişoară.

Mere cu cremă de brânză

Mere cu crema de brânza.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mere cu crema de branza, yummy. Foarte gustoase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.