Mere coapte in aluat fraged

Printeaza

Mere coapte in aluat fraged din: mere, faina, unt, oua, sare, gem de capsuni, alune, zahar vanilat.

Mere_copate_in_aluat_fraged

Ingrediente:

  • 4 mere potrivite
  • 250 g făină
  • 250 g unt
  • 100 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 150 g gem de căpşuni
  • 50 g alune zdrobite
  • 50 g zahăr cu vanilie

Mod de preparare:

Amesteci făina, untul, zahărul, ouăle şi praful de sare şi frămânţi un aluat. Il laşi la rece o oră.

Cureţi merele de coajă, le scobeşti pentru a îndepărta căsuţa seminţe­lor.

Umpli merele cu gem şi le pui, în loc de codiţe, beţe de scorţişoară.

Intinzi aluatul în foaie, tai pătrate de aluat şi îmbraci fiecare măr.

Le tăvăleşti prin alunele zdrobite, le aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt şi le pui la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.

Când sunt coapte, le pudrezi cu zahăr aromat cu vanilie. Le ser­veşti calde sau reci.

Mere coapte in aluat fraged

Mere_copate_in_aluat_fraged

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Mere in aluat cu portocala

Mere in aluat cu scortisoara

Mere in aluat cu scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, lamaie, faina, oua, margarina. Ingrediente: 4-6 mere 100 g zahăr 50 g scorţişoară o lămâie Pentru aluat: 500 g făină 4 ouă 250 g margarină 200 g zahăr pudră   Mod de preparare: Ingredientele pentru aluat se amestecă şi se frământă omogen. Merele se curăţă de […]

 

Mere in aluat cu portocala

Mere in aluat – cum se prepara

Mere in aluat Numeroase fructe pot fi date prin aluat şi prăjite in friteuză, însă merele sunt, în mod cert, cele mai indicate. Numele englezesc fritter vine de la cuvântul francez frîture, care desemnează aluatul în care se prăjesc diverse alimente. Mere tari şi acrisoare, precum cele din soiul Granny Smith, se taie în inele […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.