Mere coapte cu inghetata

Printeaza

Mere coapte cu inghetata din: mere, inghetata de vanilie, martipan, scortisoara, unt, zahar.

Ingrediente:Mere_coapte_cu_inghetata

  • 4 mere mari, dintr-un soi mai dulce
  • 250 g îngheţată de vanilie
  • 100 g masă de marţipan
  • 4 batoane de scorţişoară
  • 50 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă pudră de scorţişoară fin măcinată

 

Mod de preparare:

Aprinzi focul la cuptor. Speli merele, le ştergi şi le cureţi de cotoare şi seminţe. Umpli fiecare măr cu marţipan, iar în mijloc înfigi câte un baton de scorţişoară.

Topeşti untul într-o crăticioară, adaugi zahărul şi pudra de scorţişoară. Aşezi fiecare măr pe un cerc mare din hârtie de copt, le stropeşti cu unt şi le presari cu pudră de scorţişoară, apoi le înveleşti în hârtie de copt.

Legi pachetele cu sfoară ori cu sârmuliţă şi le aşezi într-o tavă.

Introduci tava în cuptorul încins, la foc mediu spre iute, pentru 20-25 de minute.

Serveşti merele după ce s-au răcit, alături de câteva cupe de îngheţată.

 

Mere coapte cu inghetata

Mere_coapte_cu_inghetata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.