Mere caramelizate cu smantana

Printeaza

Mere caramelizate cu smantana din: mere, lamaie, portocala, zahar, smantana, miere.

Ingrediente:Mere caramelizate cu smantana

  • mere
  • coajă de lămâie
  • coajă de portocală
  • zahăr
  • smântână
  • miere

 

Mod de preparare:

Am folosit mere din soiul Golden. Sunt bune şi altele, dar acestea se pătrund parcă mai repede. Am mai folosit zeamă de lămâie, coajă de lămâie verde şi coajă de portocală. Mai întâi am tăiat merele (spălate) în şase şi le-am stropit cu zeamă de lămâie. Din mai multe motive: 1) nu se oxidează şi-şi păstrează culoarea; 2) pentru gustul acrişor; 3) pentru că zahărul aderă mai bine la mărul ud.

Am pus merele într-o tavă şi am presărat zahăr peste ele. Nu mult, cam o lingură jumate la trei mere (18 felii). Tava intră-n cuptorul încins la 190- 200 de grade Celsius. Stă acolo 5 minute, apoi e scoasă, merele sunt întoarse pe toate părţile să le acopere zahărul caramelizat şi intră iar în cuptor pentru alte 2 minute. Intr-o cană de smântână dulce (putea fi şi acră) am pus două linguriţe pline de miere.

Am amestecat bine. Am adăugat coajă de lămâie verde şi coajă de portocală. Am amestecat iar. Am pus felii de măr pe farfurie. Peste ele, sos din smântână şi câte o linguriţă de dulceaţă de fructe. Puteţi pune ce dulceaţă doriţi. Dulce, destul de sănătos, uşor. Ca să nu mai spun că-i ieftin şi uşor de făcut, n-ai nevoie de aptitudini speciale.

 

Mere caramelizate cu smantana

Mere caramelizate cu smantana

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.