Mere in budinca de orez

Printeaza

O reteta gustoasa de mere in budinca de orez cu: unt, gem de coacaze, oua, zahar, esenta vanilie, sare.

Ingrediente:Mere in budinca de orez

  • 200 g orez
  • 4 mere
  • 2 linguri unt
  • 100 g gem de coacăze
  • 4 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 praf sare

Mod de preparare:

Se spală orezul bine şi se fierbe în apă cu puţină sare. După ce a fiert, se clăteşte !sub jet de apă rece şi se scurge.

Se curăţă merele de coajă şi li se scoate miezul. Se ung patru cupe sau castronele mai înal­te cu unt, se aşază merele şi se umplu cu gem de coacăze.

Se separă albuşurile de găl­benuşuri. Se amestecă orezul cu gălbenuşurile, esenţa de vanilie, zahărul şi albuşurile bătute spumă.

Se umplu cupele cu amestecul de orez, lăsând vârfurile mere­lor neacoperite şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute.

Mere in budinca de orez

Mere in budinca de orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.