Mere in aluat de cozonac

Printeaza

Mere in aluat de cozonac din: faina, zahar pudra, sare, drojdie, lapte, mere, scortisoara, cacao.

Ingrediente:Mere_in_aluat_de_cozonac

aluat:

  • 300-350 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 6 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 50 g unt topit
  • 130 ml lapte caldut

umplutura:

  • 3 mere
  • 100 g scortisoara macinata
  • 1 lingura cacao
  • 100 g unt topit

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amestecă făina cu zahăr şi sare, apoi se adaugă drojdia şi oul.Se amestecă untul topit cu lapte şi se înglobează treptat în compoziţia de făină, amestecând până ce se obţine un aluat omogen, care nu se lipeşte.

Se pudrează cu puţină făină, se acoperă cu un prosop textil curat şi se lasă să crească la căldură cca 1 oră. Se decojesc merele si se rad.

Se amestecă zahărul cu scorţişoară şi cacao. Când aluatul aproape îşi dublează volumul, se aşază pe o planşetă pudrată cu făină şi se întinde din el o foaie subţire.

Se unge cu unt şi se pudrează cu amestecul de zahăr; deasupra se repartizează merele rase. Se toarnă deasupra restul de unt topit.

Se taie foaia în 6 fâşii egale, care apoi se suprapun şi se taie în 6 pătrate.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară şi se aşază bucăţile de plăcintă; se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să crească la căldură cca 30 min.

Se introduce prăjitura în cuptorul încins la 180 °C şi se coace cca 35-40 min.

Nu se deschide uşa cuptorului în tot acest timp. Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcorească puţin.

Se serveşte călduţă.

Mere in aluat de cozonac

Mere_in_aluat_de_cozonac

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.