Meniu picant cu ardei

Printeaza

Meniu picant cu ardei

Meniu picant cu ardei

Ingrediente

  • 600 g ardei gras
  • 1 ceapă mare (sau 3 cepe mici)
  • 2 linguri ulei
  • 500 g carne tocată de vită
  • sare, piper
  • câte 1 lingură chimen şi boia de ardei dulce
  • 500 ml supă
  • 250 g boabe de porumb (cutie)
  • 500 ml roşii pasate (pachet)
  • puţin sos Tabasco
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 g smântână fermentată

Preparare:

Tăiaţi ardeiul fâşii. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt, încingeţi uleiul într-un vas şi prăjiţi carnea tocată. Condimentaţi cu sare şi piper. Adăugaţi restul legumelor, fâşiile de ardei şi cubuleţele de ceapă, apoi căliţi totul puţin.

Turnaţi supa, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 10 minute. Scurgeţi boabele de porumb şi încorporaţi-le împreună cu roşiile pasate în amestecul de mai sus. Lăsaţi să fiarbă încă 5 minute.

Condimentaţi cu puţin sos Tabasco. Spălaţi pătrunjelul, apoi tocaţi-l mărunt. Condimentaţi mâncarea încă o dată aşa încât să fie picantă, asezonaţi cu smântână şi pătrunjelul tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.