Meniu #8

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Retete_2

 

Bors pescaresc cu perisoare

 

Ingrediente:

  • 1-2 kg peste
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina mai mare
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/2 varza proaspata
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 l bors, fiert separat
  • sare
  • piper

perisoare:

  • carnea de peste dezosata
  • 2 felii de franzela inmuiate in lapte si apoi stoarse
  • 4 oua
  • 1 ceapa rasa
  • 1 legatura marar verde
  • faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dezosati peştele şi puneţi la fiert oasele în 2 l apă cu sare şi piper. Curăţaţi zarzavatul şi tăiaţi-l în cubulete. Puneţi-l la fiert, separat, în apă cu sare.

Când zarzavatul este fiert, stre­curaţi printr-o sită fină zeama de oase de peşte peste supa de zarzavat. Lăsaţi să fiarbă la foc mic. Tocaţi carnea dezosată împreună cu pâinea, adăugaţi ceapa rasă şi mărarul tocat, ouăle bătute, sare şi piper, după gust.

Amestecaţi bine ingredientele şi când amestecul este omogen, formaţi din el perişoare cu mâinile trecute prin făină. Puneţi perişoarele la fiert în ciorba care fierbe la foc mic. După 15 minute adăugaţi borşul fiert separat şi leuşteanul tocat mărunt.

 

Bors pescaresc cu perisoare

Bors_pescaresc_cu_perisoare

Creveti cu rosii si branza la cuptor

Ingrediente:

  • 400 g creveți semipreparați
  • 100 g brânză telemea
  • 10 roșii cherry
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • 3 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăță creveții și se prăjesc 5 minute în unt. Se pun într-un vas termorezistent. Se adaugă roșiile, usturoiul pisat și vinul. Se presară sare și piper și se coc 10 minute în cuptor, la foc moderat. Se pot pune de la început în două vase mai mici, sau în unul mare și se împart la sfârșit.

Se servesc ornați cu pătrunjel proaspăt și brânză rasă.

 

Creveti cu rosii si branza la cuptor

Creveti_cu_rosii_si_branza_la_cuptor

Tort cu crema de ciocolata

 

Ingrediente aluat:

  • 2 bucati unt
  • 2 1/4 cani de faina
  • 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 1/2 lingurița de sare
  • 1 Cupa + 2 linguri de zahar
  • 1/3 Cupa zahar brun
  • 2 oua
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 1/2 ceasca smantana
  • 3/4 cana de lapte
  • Fulgi de ciocolata

Ingrediente crema de ciocolata:

  • fulgi de ciocolata
  • 1 bucata unt
  • 1 cupa zahar pudra
  • 1 cupa smantana

 

Mod de preparare:

Amesecati faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Bateti untul cu zaharul si zaharul brun pana la omogenizare. Adaugati galbenusul de ou și oualele, unul cate unul, bateti bine. Adauga vanilia și bateti din nou. Adaugați 1/3 din amestecul de faină și bateti usot. incorporati o parte de smantana si bateti bine.

Incorporati o parte de lapte și bateti bine. Repetati pana incorporati toata faina, smantana si laptele. Adaugati fulgi de ciocolata si amestecati. Puneti in forme de tort si coaceti la 180C 40-50 de minute.

Pentru a prepara crema de ciocolata, bateti untul cu zaharul pana devin pufoase. Puneti ciocolata intr-un castron la microunde si lasati aproximativ 1-2 minute sa se topeasca. Adauga ciocolata dup ace s-a racit in amestecul de unt si bateti bine.

Dupa ace s-au racit blaturile, raspanditi crema in interior sip e lateral. Dati la rece aproximativ 1-2 ore, apoi taiati si serviti.

 

Tort cu crema de ciocolata

Tort_cu_crema_de_ciocolata_13

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.