Meniu #6

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Retete_10

 

Ciorba de fasole cu costita afumata si paste

Ingrediente:

  • 1/2 kg fasole boabe noua
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 mana spaghete
  • 1/2 kg costita afumata
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • 2-3 fire leustean verde
  • 2 crengute de cimbru verde
  • 3 linguri bulion de tomate

 

Mod de preparare:

Speli fasolea şi o pui la fiert în 2 1/2 litri de apă, împreună cu costiţa afu­mată, pe care ai tăiat-o mărunt. Cureţi şi speli legumele rămase. Tai ceapa mărunt, iar morcovii îi dai pe râză­toare. Adaugi în oală, la fiert, 2 cepe tocate mărunt, păstârnacul şi 2 morcovi daţi pe râzătoare.

Când fasolea s-a înmuiat, pui spaghetele şi continui fier­berea 5-6 minute. 3. în uleiul încins, căleşti ceapa şi morcovul răma­se, după care le adaugi în oală împreună cu bulionul, sare şi piper după gust.

După câteva clocote, stingi focul şi presari cimbrul şi leuşteanul fin tocate. Acoperi cu un capac şi serveşti după 10 minute.

 

Ciorba de fasole cu costita afumata si paste

Ciorba_de_fasole_cu_costita_afumata_si_paste

 

 

Coaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi

Ingrediente:

  • 1 kg coaste de miel
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 crenguță cimbru
  • 1 crenguță rozmarin
  • 1 crenguță pătrunjel
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Se marinează carnea. Într-un bol se pun ceapa și usturoiul tocat. Se adaugă verdeața tocată mărunt. Se toarnă iaurtul, uleiul de măsline și oțetul balsamic. Se amestecă foarte bine. Se lasă coastele întregi sau se separă. Se ung cu sosul pentru marinat și se lasă la frigider o oră, împachetate în folie de plastic sau într-o pungă.

Se așază apoi în tavă, se toarnă peste ele ½ pahar de vin și se coc la foc moderat timp de 60 de minute, fiind acoperite de folie de aluminiu. Se verifică după 20 de minute dacă vinul nu s-a evaporat și se completează cu restul rămas în pahar.

Se servesc cu salată verde și cartofi noi la cuptor.

 

Coaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi

Coaste_de_miel_in_crusta_de_ierburi_cu_salata_si_cartofi

Inghetata cu frisca si cappuccino

Ingrediente:

  • 1 l frisca lichida
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 plicuri cappucino

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, pe baia de aburi, apoi adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până când obţii o spumă cu aspect lucios, în care nu se mai simt cristalele de zahăr. Adaugi gălbenuşurile şi amesteci uşor, de jos în sus.

Mixezi frişca, în prealabil răcită în frigider. încorporezi spuma de albuşuri şi con­ţinutul pliculeţelor de cap­puccino. Pui crema în frigi­der până a doua zi, în cutii de plastic acoperite cu capace.

 

Inghetata cu frisca si cappuccino

Inghetata_cu_frisca_si_cappuccino

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.