Meniu #5

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Retete_15

Supă-cremă de roşii coapte

Ingrediente:

  • 1 kg rosii
  • 5 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel cu tot cu frunze
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 fire cimbru verde
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingurita piper

 

Mod de preparare:

Speli roşiile şi le tai în jumătate. Cureţi şi speli morcovii, rădăcina de pătrunjel, ceapa şi usturoiul. Aşezi toate legumele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le presari cu sare de mare, zahăr brun, piper şi cimbru şi le stropeşti cu uleiul de măsline.

Coci legumele timp de 30-35 de minute, la foc mediu, până se înmoaie şi se rumenesc roşiile. Scoţi tava din cuptor, laşi legumele să se răcorească, după care le mărunţeşti în blender. Sărezi după gust şi condi¬mentezi cu piper şi cimbru.

Aduci la masă porţiile împreună cu ulei de măsline şi crutoane, pentru ca fiecare mesean să-şi adauge după gust. Poţi servi supa atât caldă, cât şi rece.

 

Supă cremă de roşii coapte

Supa_crema_de_rosii_coapte

 

Burgeri cu carne de porc, pasta de curry si ceapa rosie

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 2 linguri pasta de curry
  • 1 legatura mica de coriandru, tocat
  • 150 ml de iaurt
  • 2 rosii tocate
  • 4 cepe verzi, taiate felii
  • lipii si frunze de salata, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune într-un bol carnea împreună cu ceapa, pasta curry şi jumătate din cantitatea de coriandru. Asezonează după gust şi amestecă foarte bine. Udă-ţi mâinile şi formează patru burgeri.  Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill.

Frige burgerii câte 4-5 minute pe fiecare parte, până se pătrund. Intre timp, pregăteşte raita. Amestecă restul de coriandru tocat cu iaurtul, roşiile şi ceapa verde. Când burgerii sunt aproape gata, încălzeşte lipiile pe grătar timp de 1 minut. Serveşte burgerii cu lipiile încălzite şi cu raita.

 

Burgeri cu carne de porc, pasta de curry si ceapa rosie

Burgeri_cu_carne_de_porc_pasta_de_curry_si_ceapa_rosie

Prajitura cu caise si cirese

Ingrediente umplutura:

  • 1/2 kg caise
  • 1 cana cirese fara samburi
  • ¼ cana de zahar
  • 1 lingura faina
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita de esenta de vanilie
  • ½ lingura unt

Ingrediente aluat:

  • 1 ¼ cana faina
  • ½ lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 1/2 cana unt
  • 4-6 linguri de apa cu gheata
  • 1 ou
  • zahar si scortisoara pentru topping

 

Mod de preparare:

Intr-un blender adaugati faina, ½ linguri de zahar si ½ lingurita de sare. Procesati cateva secunde. Adaugati untul, procesati cateva secunde. Adauga apa putin cate putin si procesati pana la omogenizare. Scoateti din blender si puneti in folie alimentara. Dati la friider pentru 1 ora. Se incalzeste cuptorul la 200C.

Intr-un castron mic, bateti oul cu furculita si se pune deoparte. Feliati caisele si puneti impreuna cu ciresele intr-un bol mediu si se presara cu faina, zaharul, scortisoara si vanilia. Se amesteca usor cu o spatula. Pe o foaie de hartie de copt se intinde aluatul intr-un cerc.

Aranjati caisele in cercuri peste aluat. Acoperiti cu cirese. Adaugati bucatele de unt. Ridicati marginile aluatului peste fructe. Periati cu ou batut si presarati zahar si scortisoara. Se da la cuptor pentru 18-22 minute. Se lasa sa se odihneasca 15 minute inainte de servire.

 

Prajitura cu caise si cirese

Prajitura_cu_caise_si_cirese_16

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.