Meniu #4

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

RestauranteDeLux.ro_10

Supa crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea

Ingrediente:

  • 1,5 kg roșii
  • 100 g brânză telemea
  • 1 ceapă verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se opăresc roșiile în apă clocotită. Se decojesc, se scoate cotorul și se pasează în blender. Se pune piureul în blender, se presară cu sare și piper și se fierbe 10 minute. Se servește fierbinte presărat cu fărâme de brânză și rondele de ceapă.

 

Supa crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea

Supa_crema_de_rosii_cu_ceapa_verde_si_branza telemea

Piept de curcan la gratar

Ingrediente:

  • 400 g piept de curcan
  • frunze de salată
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se unge cu ulei carnea de curcan și se presară cu sare și piper. Se frige pe grătarul bine încins, până se rumenește. Se montează un pat din frunze de salată stropite cu ulei de măsline și suc de lămâie. Deasupra se pune curcanul, tăiat felii.

 

Piept de curcan la gratar

Piept_de_curcan_la_gratar

Cheesecake cu afine

Ingrediente:

  • 225 g biscuiti cu cacao zdrobiti
  • 115 g unt moale
  • 3 galbenusuri
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 60 g zahar fin
  • 500 g branza de vaci
  • 1 lingura gris
  • 220 g afine
  • 2 linguri gem de afine

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se framanta biscuitii sfaramati cu unt, astfel incat sa ia nastere un aluat sfaramicios. Se ung fundul si marginile unei forme de tarta (20 cm) si se tapeteaza fundul cu hartie de copt. Se presara firimituri de aluat si se incrusteza apasand cu mainile.

Se bat gălbenuşurile cu zahăr, adăugând coajă de lămâie. Se adaugă suc de lămâie şi brânză de vaci, iar în final se încorporează grisul. Se aşază o parte din această cremă subţire pe fundul formei. Se încinge cuptorul la 170 °C.

Afinele proaspete se amestecă împreună cu gemul de afine; se aşază peste stratul de cremă şi se acoperă cu restul de cremă. Se nivelează şi se coace prăjitura în cuptorul pregătit, cca 35 min. Se lasă să se răcească tarta; apoi se desprinde marginea formei şi se taie felii.

 

Cheesecake cu afine

Cheesecake_cu_afine

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.