Meniu #2
PrinteazaPentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos.
O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.
Ciorba radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute
Ingrediente:
- 650 ml smântână
- 1 kg piept de pui
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- 2 ardei
- 5 gălbenușuri
- 4 linguri făină
- 4 linguri oțet
- 3 căței de usturoi
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curăță și se spală. Ceapa se lasă întreagă, restul legumelor se taie în două sau în patru. Pieptul de pui se spală, se curăță de piele și se pune la fiert în 4 l de apă. După ce dă în clocot se ia spuma formată și apoi se adaugă zarzavaturile.
Se fierbe pe foc potrivit până ce puiul este gata. Se scoate pieptul și morcovii pe un platou și se lasă la răcit. Pieptul se taie feliuțe iar morcovii cubulețe. Se prepară un amestec din smântână, galbenușuri, făină și oțet.
Restul de legume din ciorbă se aruncă iar zeama se strecoară într-o altă cratiță. Se pune iar pe foc, când clocotește se adaugă pieptul de pui tăiat și morcovii. Se dă pe foc mic și se adaugă amestecul cu smântână, amestecând mereu.
Usturoiul se curăță și se pisează apoi se adaugă în ciorbă. Se servește cu smântână, usturoi, oțet si ardei iute.
Ciorba radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute
Piept de curcan in glazura de miere
Ingrediente:
- 1 piept de curcan dezosat cu piele
- 8 linguri unt
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita praf de ceapa
- 1 lingurita piper alb
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita patrunjel uscat
Ingrediente glazura miere:
- 4 linguri unt
- 1 lingura miere
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Preparati glazura de miere, amestecand untul cu mierea pana la omogenizare. Intr-o tava puneti folie de aluminiu si un gratar. Preparati amestecul de condimente. Lasati untul sa se inmoae la temperatura camerei. Adaugati praf de usturoi, praf de ceapa, piper alb, ardei, sare si patrunjel uscat. Amestecati bine pana la omogenizare.
Se presara pipetul de curcan cu sare. Puneti amestec de condimente pe dedesubtul pielii. Rulati pieptul de curcan, legati cu sfoara si imbracati in restul de amestec de condimente. Puneti pe gratar in tava si dati la cuptor 15 minute.
Dupa 15 minute, reduceti temperatura la 180C si gatiti pentru inca 40 de minute. Periati pieptul de curcan cu glazura de miere si dati din nou la cuptor pentru inca vreo 20 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.
Piept de curcan in glazura de miere
Desert cu frisca si zmeura
Ingrediente pentru blat:
- 1 pachet cacao
- 1-1/4 cana de apă
- ½ ceasca ulei de canola
- 3 oua
Ingrediente pentru frisca:
- 4 cupe smantana
- ½ cana de zahar pudr
- 1 lingura crema de whiski
Ingrediente pentru servire:
- 5 cesti blat
- 5 linguri frisca
- zmeura
- crema de whiski
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un bol de dimensiuni medii, se adauga cacaua, apa, uleiul si oualele. Se amesteca toate ingredientele. Ungeti tava de copt, adaugati aluatul si coaceti 30 minute. Lasati sa se raceasca.
Pentru a prepara frisca: intr-un bol se adauga smantana, zahar pudra si crema de whiski. Se batet bine pana la omogenizare. In 5 pahare pentru desert puneti blar de tort faramitat, adaugati crema de whiski, cate 1 lingura de frisca si presarati zmeura. Serviti imediat.
Desert cu frisca si zmeura
Pofta buna!