Meniu #19

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Ce mancam astazi?

 

Supa de mazare cu carnaciori de curcan

 

Ingrediente:

  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 carnati de curcan, feliati
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingura usturoi tocat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 500gr mazare
  • 6 cani supa de pui
  • 1 cana de apa
  • 1 ardei gras rosu ,fara seminte, tocat
  • 1 ardei gras verde , fara seminte, tocat
  • sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
  • 2 lingurite otet

 

Mod de preparare:

Incalziti 2 lingurite de ulei de masline intr-o oala si gatiti carnatii la foc mediu, aproximativ 6-8 minute. Scoateti din tigaie si pastrati deoparte. Adaugati in tigaie restul de ulei si sotati ceapa si usturoiul 3-4 minute. Adaugati cimbrul uscat și oregano uscat și se gateste inca 1-2 minute.

Adaugati mazarea, supa de pui si apa și se aduce la fierbere. Fierbeti aproximativ 30 de minute. Se adauga ardeiul gras, carnații și se gateste aproximativ 45 minute. Asezonati supa cu sare și piper negru dupa gust și se adauga otet. Se serveste supa fierbinte.

 

Supa de mazare cu carnaciori de curcan

 

Supa_de_mazare_cu_carnaciori_de_curcan_07

 

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Ingrediente:

  • 700 de grame de suc de rosii
  • 300 de grame de carne tocata (amestec de porc cu vita)
  • 200 g de apa
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1-2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • ½ felie de paine
  • patrunjel
  • piper
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amesteca carnea cu ou, ceapa, morcovul ras și jumatate de capatana de usturoi, piper, sare, paine si patrunjel. Faceti chiftelute. Prajește ceapa verde tocata in ulei de masline.

Adaugati suc de rosii, cimbru, sare si apa si se lasa sa fiarba. Adaugati chiftelutele si se lasa sa fiarba pentru 35-40 de minute, la foc mic. Cand sunt gata, se adauga usturoi si se lasa la foc pentru inca 5 minute. Serviti chiftelutele calde.

 

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

 

Chiftele_de_porc_si_vita_cu_usturoi_in_sos_de_rosii_08

 

Ciocolata de casa

Ingrediente:

  • 250 gr de lapte praf
  • 300 gr de zahar
  • 100 ml apa
  • 100 gr de unt
  • 40 de grame de cacao
  • fructe uscate

 

Mod de preparare:

Se amesteca apa cu zahar si se fierbe timp de 5 minute. Opriti focul si incorporate untul. Se amesteca pana cand untul este topit. Se adauga laptele praf si se amesteca pana se incorporeaza. Adaugati cacao și se amesteca.

Puneti ciocolata in forme, lasati sa se raceasca. Puteti adauga fructe uscate. Dupa cateva ore se taie si se serveste.

 

Ciocolata de casa

 

Ciocolata_de_casa_07

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.