Meniu #1

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Ce mancam astazi?

 

Supa de sfecla cu legume si lamaie

 

Ingrediente:

  • 3-4 morcovi, cuburi
  • 1/2 kg sfecla, cuburi
  • 2-3 cartofi, cuburi
  • 3 tulpini de telina, cuburi
  • 1 mana de mazare pastai
  • 1 ceapa, feliata
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura de ghimbir proaspat, tocat
  • 1 lamaie, feliata
  • 6 cani supa de legume
  • Piper negru, dupa gust
  • Iaurt (optional)

 

Mod de preparare:

Intr-o oala mare, incalziti ulei de masline la foc mediu. Gatiti ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de cateva minute. Adaugati morcovii si sfecla si gatiti pentru un alt minut. Se adauga cartofii, telina, supa de legume si se reduce focul la mic.

Adaugati mazarea si bucati de lamaie. Fierbeti la foc mic pentru 30-40 de minute, apoi asezonati cu piper, dupa gust. Serviti cu iaurt.

Supa de sfecla cu legume si lamaie

Supa_de_sfecla_cu_legume_si_lamaie_07

Paste cu ceapa rosie, spanac si rosii cherry

Ingrediente:

  • 400 g paste scurte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 telina Apio, tocata
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 2 conserve a cate 400 g de rosii cherry
  • 250 g spanac tanar
  • 10 masline negre, taiate in jumatati
  • cate 1 mana mica de marar si menta, tocate

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurge-le, clăteşte-le sub un jet de apă rece, scurge-le din nou şi amestecă-le cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline. Intre timp, încinge restul de ulei într-o cratiţă mare.

Pune ţelina Apio, ceapa, sare şi piper şi sotează-le 8 minute, pentru a seînmuia. Adaugă usturoiul şi mai lasă totul pe foc 1 minut, apoi încorporează roşiile cherry din conservă şi lasă-le să fiarbă 10 minute.

Pune şi spanacul, acoperă cratiţa cu un capac, pentru ca frunzele să se înmoaie, apoi încorporează pastele, măslinele, mărarul şl menta. Asezonează şi serveşte.

Paste cu ceapa rosie, spanac si rosii cherry

Paste_cu_ceapa_rosie_spanac_si_rosii_cherry

Inghetata de iaurt

Ingrediente:

  • 550 g iaurt grecesc (5% grasime)
  • 200 g smantana dulce (nefermentata)
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 g zahar brun sau miere

 

Mod de preparare:

Tai păstaia de vanilie şi scoţi seminţele. Dai în clocot smântână cu păstaia şi seminţele de vanilie şi cu zahărul. Laşi 10 minute la infuzat. Strecori şi torni infuzia peste iaurt. Laşi la răci şi pui amestecul în maşina de în­gheţată.

Dacă nu ai maşină, dai la congelator şi scoţi din 2 în 2 ore şi mixezi cu un blender vertical sau cu un tel. Repeţi această proce­dură de 4-5 ori.

Inghetata de iaurt

Inghetata_de_iaurt

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.