Melomacarona

Printeaza

O reteta gustoasa de melomacarona din: ulei, margarina, zahar, suc de portocale, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca, scortisoara si miere.

Ingrediente: Melomacarona

  • 1 şi 1/2 ceaşcă ulei
  • 1/2 ceaşcă margarină
  • 1 ceaşcă zahăr
  • 3/4 ceaşcă suc de portocale
  • 1/4 ceaşcă de coniac
  • 2 linguriţe coajă de portocală
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 8 ceşti făină
  • 1/2 kg nucă râşnită
  • 3 linguriţe scorţişoară

Ingrediente sirop:

  • 500 g apă
  • 500 g zahăr
  • 500 g miere

Mod de preparare:

Intr-un vas suficient de mare pui ule­iul, margarina, zahărul, sucul de portocale, coniacul, coaja de portocală şi le amesteci cu mixerul timp de 4 minu­te, la viteza cea mai mare. într-un lighenaş pui toată făina, pui praful de copt, amo­niacul şi adaugi compoziţia de mai sus.

Din aluat întinzi trei foi mici, rotunde, groase de 1 cm, pe care le tai în diferite forme. Aşezi în tavă şi le coci la cuptor, astfel încât să se rumenească uşor. Le scoţi şi le afunzi în oala cu sirop fier­binte, pregătit în prealabil prin fierbere timp de 5 minute.

Le laşi foarte puţin şi le scoţi cu lingura de spumă, cu grijă să nu se sfărâme. Fierbinţi fiind, trag foarte repede siropul.

Le pui în strecurătoare, astfel încât siropul care prisoseşte să se poată scurge. Fiecare melomacaronă o pudrezi, pe ambele părţi, cu amestecul de nucă râşnită şi scorţişoară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.