Melcisori parfumati

Printeaza

Melcisori parfumati din: faina, lapte, ulei, drojdie, zahar, otet, visine, scortisoara, oua.

Ingrediente:Melcisori_parfumati

  • 500 g făină
  • 100 ml lapte
  •  100 ml ulei
  •  25 g drojdie
  • 1 esenţă de vanilie
  •  150 g zahăr
  • 1 lingură oţet

Pentru umplutură:

  • 400 g vişine
  •  100 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Pui peste făină drojdia dizolvată în laptele cald cu puţin zahăr şi începi să frămânţi aluatul adăugând uleiul, zahărul, oţetul şi esenţa de vanilie. Trebuie să-ţi iasă un aluat nu foarte tare, pe care-l laşi să crească la cald 30 de minute.

Cureţi vişinele de sâmburi şi le amesteci cu zahărul şi scorţişoara, întinzi o foaie de aluat, o ungi cu ou bătut şi pui vişinele scurse. Rulezi, după care tai felii groase de 1 cm.

Aşezi melcişorii cu faţa în sus într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt.  Ii introduci la cuptor pentru 30 de minute.

Melcisori parfumati

Melcisori_parfumati

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.