Melcisori parfumati
PrinteazaMelcisori parfumati din: faina, lapte, ulei, drojdie, zahar, otet, visine, scortisoara, oua.
- 500 g făină
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 25 g drojdie
- 1 esenţă de vanilie
- 150 g zahăr
- 1 lingură oţet
Pentru umplutură:
- 400 g vişine
- 100 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 ouă
Mod de preparare:
Pui peste făină drojdia dizolvată în laptele cald cu puţin zahăr şi începi să frămânţi aluatul adăugând uleiul, zahărul, oţetul şi esenţa de vanilie. Trebuie să-ţi iasă un aluat nu foarte tare, pe care-l laşi să crească la cald 30 de minute.
Cureţi vişinele de sâmburi şi le amesteci cu zahărul şi scorţişoara, întinzi o foaie de aluat, o ungi cu ou bătut şi pui vişinele scurse. Rulezi, după care tai felii groase de 1 cm.
Aşezi melcişorii cu faţa în sus într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt. Ii introduci la cuptor pentru 30 de minute.
Melcisori parfumati
Pofta buna!