Melcisori gustosi cu scortisoara

Printeaza

Melcisori gustosi cu scortisoara din: faina, oua, lapte, unt, drojdie, zahar, sare, scortisoara.

Ingrediente:Melcisori gustosi cu scortisoara

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 100 g zahăr
  • 100 g unt moale
  • 1 lingură scorţişoară

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa: Faci maiaua, pe care o pui într-un cuib făcut în făină. Adaugi oul, puţin lapte, amesteci, pui zahă­rul, apoi iar puţin lapte, un praf de sare şi la sfârşit untul moale.

Pui aluatul la dospit într-un bol uns cu ulei, pentru circa 50 de minute. Intinzi apoi aluatul dreptunghiular şi îl ungi cu um­plutura preparată din unt, zahăr şi praful de scorţişoară. Rulezi apoi foaia, după care tai melcişori cu aţă de bucătărie.

Aşezi melcişorii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îi laşi 20 de minute să mai crească. Dai tava la cuptor, pentru 20- 30 de minute, la foc mediu

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.