Melci in sos brun cu menta si ienupar

Printeaza

Melci in sos brun cu menta si ienupar din: melci, apa, ardei iuti verzi, mentă proaspătă, coajă de portocală amară, cuişoare, bace de ienupăr, seminţe de anason verde, chimion, cimbrişor, rozmarin pudră, boia dulce, ceai verde, rădăcină de lemn dulce, ghimbir, piper negru proaspăt măcinat, sare marină.

Melci in sos brun cu menta si ienupar

Ingrediente:

  • 5 kg de melci
  • 61 apă
  • 7 ardei iuţi verzi
  • 5 frunze de mentă proaspătă
  • 1 coajă de portocală amară
  • 5 cuişoare
  • 10 bace de ienupăr
  • 1 lingură de seminţe de anason verde
  • 1 lingură de chimion
  • 5 linguriţe de cimbrişor
  • 1 linguriţă de rozmarin pudră
  • 1 lingură de boia dulce
  • 1 lingură de ceai verde
  • 2 bucăţile rădăcină de lemn dulce
  • 50 g ghimbir ras
  • 1 lingură de piper negru proaspăt măcinat
  • sare marină

Mod de preparare:

Se lasă melcii să se cureţe toată noaptea într-un lighean mare cu apă, peste care se va pune un capac şi peste el una-două pietre.

A doua zi, se spală de câteva ori într-o apă sărată cu sare marină, apoi se clătesc îndelung sub jet de apă într-o cratiţă mare. Când apa devine complet limpede, melcii sunt gata de pus la foc.

Intre timp, se încălzesc şase litri de apă sărată cu ardeii, menta, coaja de la două portocale, cuişoarele şi ienupărul.

Când lichidul începe să fiarbă, se pun melcii, se face mică flacăra şi se lasă să fiarbă descoperit timp de o oră şi un sfert.

Se potriveşte asezonarea dacă e nevoie, cu sare, înainte de a adăuga restul condimentelor. Se prelungeşte fierberea cu 15 minute şi se ia de pe foc.

Veţi mânca aceşti melcicălduţi, în farfurii mici, extrăgându-i din cochiliile lor cu o scobitoare şi desfătându-vă cu îmbătătorul sos brun.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.