Melci dulci

Printeaza

Melci dulci din: miere, unt, bicarbonat, faina, cuisoare, scortisoara, nuci, zahar, apa de trandafiri, migdale, suc de portocale.

Ingrediente:Melci_dulci

Pentru aluat:

  • 150 g miere
  •  100 g unt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 275 g făină
  • 1 lingurifă coajă de portocală rasă
  • 1/2 cuişoare măcinate
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată

Pentru umplutură:

  • 200 g nuci măcinate
  • 175 g zahăr pură
  • 100 g coajă de lămâie glasată şi tocată
  • apă de trandafiri

In plus:

  • 5 linguri miere
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri suc de portocale
  • 100 g migdale tocate

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se încălzeşte mierea cu unt şi se lasă să se răcorească. Bicarbonatul se dizolvă în 2 linguri de apă.

Se amestecă făina cu mirodenii şi se frământă un aluat cu masa de unt şi bicarbonatul. Se acoperă aluatul şi se lasă la temperatura camerei 24 de ore.

Apoi se mai frământă o dată şi se întinde pe hârtie de copt o foaie de aluat de 30 x 40 cm.

Se amestecă nucile măcinate cu zahăr pudră şi apă de trandafiri şi se repartizează pe aluat. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se rulează cu ajutorul hârtiei şi se taie bucăţele de aluat de 1 cm. Se aşază în tavă cu umplutura în sus.

Se coc circa 20 de minute la cuptorul pregătit şi se lasă să se răcorească.

Se încălzeşte mierea cu unt şi suc de portocale şi se lasă să fiarbă 10 min. Cu acest amestec se ung melcii şi se presară migdale. Se lasă să se usuce.

Melci dulci

Melci_dulci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.