Melci cu iaurt si gem de caise

Printeaza

Melci cu iaurt si gem de caise din: ou, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie, iaurt, unt, faina, praf de copt, martipan, migdale, gem de caise.

Ingrediente: Melci_cu_iaurt_si_gem_de_caise

  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 picaturi esenta de vanilie
  • 100 g iaurt
  • 150 g unt
  • 225 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200g masa de martipan
  • 100g migdale tocate
  • 3 linguri gem de caise

Mod de preparare:

Se separa oualele. Se amesteca zaharul tos cu zahar vanilat, esenta, galbenus, iaurt si unt. Faina se amesteca impreuna cu praf de copt si se inglobeaza in aceasta compozitie. Se framanta aluatul, se infasoara in folie si se da la frigider timp de 60 minute.

Pe planseta tapetata cu faina se intinde cu sucitorul o foaie dreptunghiulara de aluat de 30×40 cm. Se framanta compozitia de martipan si se intinde separat o foaie de martipan de cca 30×40 cm. Foaia de aluat se unge cu albus. Se acopera cu foaia de martipan si se unge cu albus.

Se ruleaza pe latura lunga si se unge ruloul cu albus. Se tavaleste apoi prin migdale si se preseaza putin. Se lasa sa stea la frigider timp de cca 60 minute.

Cuptorul se incinge la 180 °C. Ruloul se taie felii groase de 1 cm, se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 25 minute. Se amesteca gemul cu 1 lingura de apa si se lasa sa fiarba putin. Apoi se unge cu el prajitura.

Melci cu iaurt si gem de caise

Melci_cu_iaurt_si_gem_de_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.