Melci cu alune

Printeaza

Melci cu alune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, ou, alune, frisca si galbenus.

Ingrediente:Melci_cu_alune

  • 600 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 225 ml lapte caldut
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • 100 g alune macinate
  • 200 g alune caramelizate
  • 1 lingurita frisca
  • 1 galbenus

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte o plămădeală din 500 g făină, drojdia zdrobită, 2-3 linguri de lapte şi 1 lingură de zahăr; se acoperă şi se lasă să crească 15 min. Se topesc 80 g unt şi se adaugă la plămădeală, frământând aluatul cu restul de lap­te, 50 g zahăr şi 1 ou. Se acoperă cu un prosop textil curat şi se lasă să crească la căldură cea 30 min.

Se unge tava de brioşe şi/sau se tapetează cu suporturi de hârtie. 3 Se încinge cuptorul la 180°C. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat (40 x 50 cm); se unge cu 20 g unt topit. Se frământă un aluat sfărâmicios din 150 g unt, 100 g făină, alune, res­tul de zahăr şi alunele caramelizate; se presară pe foaia de aluat.

Se rulează pe latura lungă, apoi se taie ruloul obţinut în 12 felii. Fiecare felie se aşază în câte o fdrmă. Se bate smântână cu gălbenuş şi se ung melcii; se coc 30 min.

Melci cu alune

Melci_cu_alune

Pofta buna!

 

5 comentarii

  1. Sa ai pofta!

  2. numai buni de la o gustare intre mese 🙂

  3. cred ca-s buni si cu nuca

  4. Adriana Valentina

    Asta e un fel de prajitura, a?

  5. Bune prajiturile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.