Melc cu cirese si ciocolata

Printeaza

Melc cu cirese si ciocolata din: faina, iaurt, oua, zahar, sare, unt, drojdie, ciocolata, cirese, scortisoara, cardamon, cuisoare.

Ingrediente:Melc cu cirese si ciocolata

  • 500 g făină
  • 250 ml iaurt
  • două ouă
  • zahăr vanilinat
  • 80 g zahăr tos
  • jumătate de linguriţă cu sare
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie
  • 200 g ciocolată neagră
  • 300 g ci­reşe
  • pudră de scorţişoară
  • pudră de cardamon
  • pudră de cuişoare

 

Mod de preparare:

Drojdia se amestecă cu o lingură de zahăr tos pînă se dizolvă. Se adaugă sarea şi restul de zahăr tos, iaurtul călduţ, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, o lin­guriţă cu pudră de scorţişoară, un vîrf de cuţit cu pudră de cardamon şi unul cu pudră de cuişoare.

Se toarnă peste făină şi se frămîntă pînă rezultă un aluat omogen. Se adaugă untul topit şi răcit, se frămîntă cinci minute ca să se încorporeze untul şi se lasă să dospească 30 de minute la loc mai cald.

Cireşele se spală, se curăţă de sîmbuN şi se pun într-o strecurătoare. Aluatul se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se presar ciocolata neagră dată pe râzătoare şi cireşele.

Se rulează strîns, se taie ron­dele groase de doi centimetri şi se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu ulei. Se un cu ou bătut şi se coc la foc potriv 30-45 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.