Mee goreng

Printeaza

Mee gorengCei care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker.

Este un fel de mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să ia masa împreună, savurând o mâncare ieftină şi revigorantâ, împreună cu o ceaşcă de teh tarik fierbinte, un fel de ceai negru, cu multă spumă.

Mee goreng sunt de fapt nişte tâiţei galbeni subţiri, prăjiţi, care capătă consistenţă şi devin mai săţioşi după ce li se adaugă ouă, legume, ceapă, ardei iuţi şi roşii.

In versiunea vegetarianâ se foloseşte tofu. în restaurantele din supermarketuri, în mee goreng se pune şi piept de pui uşor prăjit în wok cu puţin sos chilii, precum şi creveti şi sos de stridii, care fac această mâncare ceva mai pretenţioasă din punct de vedere gastronomic. Este un adevărat deliciu datorită delicatelor ei senzaţii gustative.

Mee_goreng_15

Mee goreng

Mee goreng

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.