Medalion de vitel

Printeaza

Medalion de vitel din: vitel, unt, hribi, vin alb, smantana, sare, ulei, piper, menta.

Ingrediente:Medalion de vitel

  • 3-4 medalioane vitel
  • 2 linguri cu unt
  • 500 g hribi
  • usturoi
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 pahar cu smantana
  • sare
  • ulei
  • piper boabe
  • menta sau busuioc

 

Mod de preparare:

Se curata hribii de frunze, se separa coditele de palarii, se spala ciupercile in mai multe ape reci si se pun la fiert. Odata cu ciupercile se pun la fiert si coditele de la care se arunca partea care a stat in pamant. Se pune in apa o lingurita de sare, iar dupa 15 minute hribii se scot cu lingura de supa, se racesc si se taie felii groase.

Carnea se spala si se sterge cu prosop curat, apoi se aureste in unt cate 3-4 minute pe fiecare parte. In untul ramas se pun: vinul, smantana, sarea, usturoiul (dupa gust) tocat marunt, piper boabe si frunze de menta sau de busuioc.

Se fierbe sosul la foc iute 10 minute, dupa care se adauga feliile de hribi. Hribii se lasa in sos doar 5 minute, se scot si se pun langa carne. Se asaza feliile de carne pe un platou, se toarna sos fierbinte deasupra carnii si a ciupercilor. Se serveste totul cald, cu paine proaspata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.