Medalion de vitel cu sos de hrean

Printeaza

Medalion de vitel cu sos de hrean din: pulpa de vitel, oua, paine, unt, faina, lapte, smantana, hrean, supa de oase, otet, sare si piper.

Ingrediente:Medalion de vitel cu sos de hrean

  • 1,2kg pulpa de vitel
  • 8 oua
  • 8 felii de pâine
  • 300g unt
  • 150g faina
  • 100ml lapte
  • 300g smântâna
  • 300g hrean
  • 150ml supa de oase
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se topesc 200g unt intr-o tigaie, se rumeneste in acesta 100g faina si se stinge cu laptele, amestecånd incontinuu, pentru a nu se forma cocoloase.

Se adauga apoi småntåna, supa de oase si hreanul, curatat, spalat si dat pe razatoarea mica.

Se potriveste de sare si piper si se lasa la fiert circa 20 de minute, la foc mic, apoi se pune otetul, se amesteca bine si se ia sosul de pe foc.

Carnea se curata de pielite si de tendoane, se spala si se taie in 8 felii de circa 2 cm grosime.

Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se dau prin faina si se rumenesc cåte 3-4 minute, pe fiecare parte, in unt, dupa care se scot si se pastreaza la cald.

In untul ramas se prajesc feliile de påine, apoi ouale, care se fac ochiuri.

Pentru a servi acest preparat se pune pe fiecare felie de påine cåte o bucata de carne, deasupra acesteia un ou ochi si, de jur imprejur, se toarna sosul de hrean.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.