Medalion de vită cu legume

Printeaza

O reteta gustoasa de medalion de vita cu: telina, morcov, pastarnac, cartofi, broccoli, ciuperci, piper macinat, piper boabe, vin rosu, ulei de masline, patrunjel.

Ingrediente:Medalion de vită cu legume

  • 800 g muşchi de vită
  • 1 ţelină mare
  • 2 bucăţi păstârnac
  • 3 cartofi
  • 4 morcovi
  • broccoli
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper măcinat şi boabe
  • 200 ml vin roşu
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2-3 fire pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se unge muşchiul de vită cu ulei, pe toată suprafaţa, se stropeşte cu vin şi se condimen­tează cu sare şi piper, apoi se lasă aproximativ o oră la rece.

Tava de lut se pune în apă, unde se lasă o oră, apoi se pre­găteşte pentru cuptor. Se curăţă toate legumele, se ung cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se aranjează în tavă. în mijloc, se aşază bucata de carne.

Tava se acoperă cu capacul şi, din momentul în care a fost introdusă în cuptor, nu se mai verifică decât după ce a trecut timpul de coacere. Se scoate tava şi se aşază carnea şi legumele pe un platou.

Se stropesc cu sosul pe care l-au  lasat legumele si se servesc ornate cu frunzulite de patrunjel verde.

Medalion de vită cu legume

Medalion de vită cu legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.