Medalion de somon cu piersici in sos

Printeaza

Medalion de somon cu piersici in sos din: medalion de somon, piersici, suc de lamaie, suc de portocala, zahar brun, unt, ulei de masline, coriandru verde, patrunjel, sare, piper, vin alb, vin ars.

Ingrediente:Medalion_de_somon_cu_piersici_in_sos

  • 2 bucati medalion somon (aproximativ 200 g fiecare)
  • 2 piersici mari si tari
  • sucul de la 1 lamaie si 1/2 portocala
  • 2 linguri zahar brun
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 legatura coriandru verde
  • cateva fire patrunjel
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml vin ars

 

Mod de preparare:

Se spală peştele, se şterge cu un prosop absorbant de hârtie, se sărează, se piperează. Piersicile se taie în 4 şi se extrage sucul din citrice. 2. într-o tigaie teflonată se încălzesc 50 g unt şi 2 linguri ulei măsline şi se pun bucăţile de peşte câte 2 minute pe fiecare parte. Se adaugă jumătate din sucul de lămâie, coriandrul tocat şi coniacul.

Intr-o altă tigaie teflonată se încălzeşte restul de unt, se pun piersicile, iar după 2 minute se presară peste ele zahărul brun, se amestecă uşor, ca să nu se distrugă fructele, se condimen¬tează cu sare, se toarnă vinul, sucul de portocale şi pătrunjelul mărunţit.

In această compoziţie se încorporează bucăţile de peşte care, împreună cu sosul format, se mai lasă 1 minut la foc mic.

Medalion de somon cu piersici in sos

Medalion_de_somon_cu_piersici_in_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.