Medalion de somon cu piersici in sos
PrinteazaMedalion de somon cu piersici in sos din: medalion de somon, piersici, suc de lamaie, suc de portocala, zahar brun, unt, ulei de masline, coriandru verde, patrunjel, sare, piper, vin alb, vin ars.
- 2 bucati medalion somon (aproximativ 200 g fiecare)
- 2 piersici mari si tari
- sucul de la 1 lamaie si 1/2 portocala
- 2 linguri zahar brun
- 100 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 legatura coriandru verde
- cateva fire patrunjel
- sare
- piper
- 100 ml vin alb
- 50 ml vin ars
Mod de preparare:
Se spală peştele, se şterge cu un prosop absorbant de hârtie, se sărează, se piperează. Piersicile se taie în 4 şi se extrage sucul din citrice. 2. într-o tigaie teflonată se încălzesc 50 g unt şi 2 linguri ulei măsline şi se pun bucăţile de peşte câte 2 minute pe fiecare parte. Se adaugă jumătate din sucul de lămâie, coriandrul tocat şi coniacul.
Intr-o altă tigaie teflonată se încălzeşte restul de unt, se pun piersicile, iar după 2 minute se presară peste ele zahărul brun, se amestecă uşor, ca să nu se distrugă fructele, se condimen¬tează cu sare, se toarnă vinul, sucul de portocale şi pătrunjelul mărunţit.
In această compoziţie se încorporează bucăţile de peşte care, împreună cu sosul format, se mai lasă 1 minut la foc mic.
Medalion de somon cu piersici in sos
Pofta buna!