Medalion de peste cu sos de rosii, patrunjel si mamaliga

Printeaza

Medalion de peste cu sos de rosii, patrunjel si mamaliga din: rechin sau cod, ceapa, rosii, supa de peste, pătrunjel, mălai, unt, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Medalion_de_peste_cu_sos_de_rosii_patrunjel_si_mamaliga

  • 1,2 kg de rechin sau cod
  • 3 cepe
  • 500 g roşii coapte
  • 500 ml supă de peşte
  • 1 legătură mică pătrunjel
  • 200 g mălai
  • 60 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se taie peştele în 6 bucăţi. Roşiile se cunfundă în apă fierbinte. Când se detaşează pieliţa, se spală sub jet de apă rece, se decojesc, apoi se scot seminţele, după care se toacă mărunt.

Se căleşte ceapa tocată într-o tigaie înaltă, la foc mic, 10 minute.

Se adaugă roşiile tocate, se dă cu sare şi piper şi se acoperă. Se fierbe 15 minute la foc mic. între timp, se dă într-un clocot supa de peşte. Se pun bucă­ţile de peşte şi se lasă 15 minute pe foc.

Pătrunjelul se toacă mărunt.

Se face mămăliga din mălai, apă, unt şi sare. Se scot bucăţile de peşte şi se pun în tigaie. Se mai fierbe 2 minute. Se pune sosul de roşii cu ceapă pe far­furii.

Se adaugă bucăţile de peşte şi se presară deasu­pra pătrunjel. Se seveşte cu mămăligă.

Medalion de peste cu sos de rosii, patrunjel si mamaliga

Medalion_de_peste_cu_sos_de_rosii_patrunjel_si_mamaliga

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.