Medalion de mistret

Printeaza

Medalion de mistret

Ingrediente:Medalion de mistret

  • 1,6 kg carne de mistreţ tocată
  • 600 g slănină
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 ţelină
  • 2 morcovi
  • 2 fire de cimbru
  • 1 vârf de cuţit de busuioc
  • 1 kg ciuperci rumenite în unt
  • 200 g arpagic
  • 2 cepe tocate

 

Mod de preparare:

Carnea se taie fâşii mai grosuţe, care se umplu cu costiţă şi usturoi. Bucăţile care pică se dau prin maşina de tocat, se adaugă costiţa de mistreţ, se pun trei ouă, sare, piper, usturoi tocat, se face o pastă bine frământată, apoi se face un pat din tocătură, pe o coală de celofan.

Pe marginea patului, se pun fâşiile de carne care au fost împănate cu usturoi şi costiţă, se rulează cu celofanul şi se leagă cu aţă. După aceea, se pune în tigaie la fiert în apă cu ulei şi puţin bulion.

Din când în când întoarcem şi stropim cu sos până se termină de fiert. Călim 200 g costiţă tăiată cubuleţe peste care punem zarzavatul tăiat julien, arpagic, ţelină, morcov, ardei, un pahar de vin, busuioc şi cimbru.

Ciupercile tocate le călim în unt. După ce a fiert carnea, o desfacem de aţă şi celofan, o tăiem felii şi servim cu zarzavat călit şi ciuperci călite.

Se serveşte cu murături fine ţelină, gogoşari, mere sau struguri. Friptura de vânat cu sos picant se serveşte cu cruton de pâine la mijloc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.