Medalion de gaina

Printeaza

Medalion de gaina din: gaina, sos alb, conic, condimente, aspic, castron de maioneza, salata a la russe, ceapa, morcov, telina, rondele de masline, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Medalion_de_gaina

  • 1 gaina
  • 1 castron potrivit, plin cu sos alb
  • 1 paharel coniac
  • condimente, dupa preferinta
  • aspic
  • 1 castron de maioneza
  • 1 castron de salata a la russe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 50 g telina
  • 50 g rondele de masline
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Pui găina la fiert în apă cu condimente, după preferinţă, în care adaugi morcovul, ţelina şi ceapa, curăţate, dar netocate. Când car­nea este fiartă, o cureţi de oase şi o treci prin maşina de tocat, în jumătate din cantitatea de sos alb, încorporezi puţin câte puţin carnea tocată, apoi adaugi coniac, sare şi piper după gust.

Omogenizezi compoziţia şi formezi medalionul, constând în bucăţi rotunde, cu diame­trul de 7-8 cm şi groase de 1 cm. Laşi medalioanele să se întărească la rece. Le decorezi cu frunze de pătrunjel şi cu jumătăţi de măsline, în castroane mici, transparente, torni puţin aspic, laşi să se lege, aşezi apoi câte un medalion, pe care îl acoperi tot cu aspic.

Decorezi fiecare medalion cu maioneză si cu salată â la russe.

Medalion de gaina

Medalion_de_gaina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.