Medalioane de peşte

Printeaza

Medalioane de peşte 

Ingrediente:Medalioane de peşte

  • peste alb
  • sare
  • piper
  • sos de maioneză pentru glasat
  • salată a la rus
  • maioneză
  • aspic
  • sos de peşte

 

Mod de preparare:

Se prepară din peşte alb (şalău, nisetru sau morun).

Se fierbe peştele, se curăţă de oase şi de piele, se fărîmiţează, se potriveşte de sare şi piper, apoi se amestecă cu sos de maioneză pentru glasat. Se lasă să se în­chege la rece şi după ce s-a întărit suficient, se formează medalioane de formă rotundă.

După ce au fost lăsate să se răcească, medalioanele se glasează cu sos alb sau cu sos de maioneză pentru glasat şi se decorează după dorinţă. Se lasă din nou să se răcească, apoi se glasează cu aspic. Medalioanele de peşte se aran­jează pe un postament de salată tot de formă rotundă.

La urmă se pun medalioanele pe un platou şi se mode­lează cu maioneză pe marginea postamentului de salată, iar deasupra medalionului, tot pe margine, se modelează cu aspic tocat. Se servesc cu sos tartar sau remulad.

Medalioanele se formează in felul ur­mător: Se ia o formă rotundă fără fund, cu diametru de 7 cm şi înaltă de 1/2 cm. Se udă această formă, se pune pe un fund de lemn, se umple cit peştele preparat sau cu salata, se nete­zeşte deasupra cu cuţitul apoi se ridică forma şi rămine me­dalionul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.