Mazare dulce cu unt si marar

Printeaza

Mazare dulce cu unt si marar din: mazăre verde, unt, zahar, marar, sare.

Mazare dulce cu unt si marar

Ingrediente:

  • 1 kg mazăre verde
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 legătură mărar
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se toacă mărarul verde. Mazărea verde tânără se curăţă şi se pune la foc într-o cratiţă, cu o lingură cu unt, 2-3 linguri apă şi mărarul tocat mărunt.

Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasa mază­rea să fiarbă înăbuşit, adăugând, dacă este ne­voie, puţină apă caldă.

Când este aproape gata, se adaugă o linguriţă cu zahăr şi puţină sare.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Orez cu mazare si carnati

Orez cu mazare si carnati

Orez cu mazare si carnati din: carnati, ulei, ceapa verde, usturoi, mazare, orez, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 carnati, fara piele 1 lingura ulei 1/2 cana ceapa verde 2 catei de usturoi, tocat 3/4 ceașcă mazăre 2,5-3 cani orez fiert coaja de la 1 lamaie 1 lingura suc de lamaie […]

Mancare de mazare cu afumatura

Mancare de mazare cu afumatura

Mancare de mazare cu afumatura din: mazare, ceapa, afumatura, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg mazăre 3-4 cepe 200-300 g afumătură 1/2 lingură făină 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Intr-o cratită de circa 3 l se prăjeşte ceapa, apoi se adaugă afumătura tăiată în bucăţele mai mici. Când s-au rumenit, se adaugă […]

 

Mazare cu carnaciori picanti

Mazare cu carnaciori picanti

Mazare cu carnaciori picanti din: boabe de mazare uscata, cartofi, ulei, zahar, sare, boia, patrunjel, branza topita, chimen, carnaciori, ardei iute. Ingrediente: 250 g boabe de mazare uscata 500 g cartofi 4 linguri ulei 1 lingurita zahar sare boia 1 legatura patrunjel 1 lingura branza topita 1 lingurita chimen macinat 4 carnaciori 4 ardei iuti […]

 

Mazare cu tofu si usturoi

Mazare cu tofu si usturoi

Mazare cu tofu si usturoi din: tofu, mazare, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 200 g brânză tofu 450 g mazăre decongelată o ceapă o conservă roşii în bulion o linguriţă sos picant un căţel usturoi 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Brânza foarte bine scursă se taie cuburi care se […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.