Mazare cu fructe de mare

Printeaza

Mazare cu fructe de mare din: mazare noia, baby caracatita, ceapa, usturoi, rosii in bulion, unt, sare, piper, seminte de coriandru macinate.

Ingrediente:Mazare_cu_fructe_de_mare

  • 500 g mazare noua
  • 8-10 bucati baby caracatita
  • 1 ceapa mijlocie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 g rosii decojite in bulion
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • seminte de coriandru macinate

 

Mod de preparare:

Cureti mazare, ceapa si usturoiul. Oparesti putin mazarea, pana se inmoaie boabele, dar eviti sa o fierbi in exces, fiindca se poate sfarama. Pui la fiert baby caracatita, in apa rece cu sare. in timpul fierberii, o controlezi pana devine moale. Daca o fierbi mai mult, se va intari.

Calesti ceapa si usturoiul taiate marunt, in untul topit. Adaugi rosiile decojite impreuna cu bulionul in care au fost conservate si le fierbi pana obtii un sos omogen in care pui mazarea si caracatita scursa.

Stingi focul dupa ce au fiert impreuna cel mult 1 minut. Spre sfarsit, sarezi si con-dimentezi cu piper si coriandru, dupa gust.

Mazare cu fructe de mare

Mazare_cu_fructe_de_mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.