Mazăre cu frigănele de pâine

Printeaza

Mazăre cu frigănele de pâine din: mazare, sare, unt, zahar, marar, paine, ou, lapte, ulei.

Ingrediente:Mazăre cu frigănele de pâine

  • 1 kg mazare tanara
  • 1 lingurita cu sare
  • unt
  • 1 lingura cu zahar
  • marar tocat
  • 10-12 felii de paine
  • 1 ou
  • 1 cana cu lapte
  • 1 pahar cu ulei – pentru friganele

 

Mod de preparare:

Curăţaţi mazărea din teci, o spălaţi, o puneţi la fiert cu 1 cană cu apă caldă. Fierbeţi 30 min, adăugaţi sare, unt zahăr şi mărar tocat. Mai fierbeţi câteva minute, stingeţi focul, lăsaţi mâncarea la cald. Feliile de pâine le puneţi în lapte cu puţină sare, le strângeţi uşor ca să nu mai aibă lichid, le treceţi prin ou, le prăjiţi în ulei. Serviţi frigănelele lângă mazăre.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta este o reteta interesanta 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.